MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

2019 Yılının En iyi Kedi Mama Markaları Listesi

12.12.2019 11:18:20

Birçok evcil hayvan ürünü satan petshop ve online satış kanalında birbirinden farklı marka ve içerikte mama görebilirsiniz. Kalitesiz mamalar düşük besin değerine sahip olması nedeniyle evcil dostlarımızın sadece karnını doyurmakta olup, günlük alması gereken protein, mineral ve fosfor miktarını karşıladıklarını pek söyleyemeyiz. Kedi sahipleri tarafından en çok tercih edilen, işin ehli kişiler tarafından önerilen mama listemize göz atalım.

 

Kedi Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedinin Yaşı

Yavru ya da yetişkin bir kediye sahipseniz, mama alırken ilk seçim kriteriniz buna uygun olanı almanız olacaktır. Ayrıca yaşlı kediler için özel üretilen mamalar da mevcuttur. Mamaların bu şekilde kategorilere ayrılması kedilerin ihtiyacı olan günlük besin değerlerine göre sınıflandırılmasına yardımcı olmaktadır.

Kedinin Kilosu

Kedilerin hareketliliği ve bununla birlikte kiloları oldukça önemlidir. Gün içerisinde fazla hareket etmeyen kediler egzersiz ve oyun seviyelerinin düşüklüğü nedeniyle kilo almaya çok elverişlidir. Bu da zamanla obeziteyi beraberinde getirerek hastalıkların ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Bu tip kediler için Light mamalar tercih edilmektedir.

Kedinin Kısır Olup Olmaması

Evet bu da mama seçimi yaparken dikkat alınması gereken kriterden birisidir. Kısırlaştırılmış kedilerin genelde gün içindeki harcadıkları kalori diğer kedilere göre çok daha azdır. Bu sebep düşük kalori mamalar bu tip kediler için özellikle üretilmiştir.

 

2019 Yılı Güncel ve Popüler Mama Listesi

1- Hill’s Kedi Maması

Üst segment mamalardan birisi olmakla birlikte, evcil kedilerin sağlıklı ve ihtiyaçları olan tüm besin değerlerine sahip bir mama amacıyla üretilmektedir. Veterinerlerin de önerdiği bir mama olan Hill’s markası oldukça fazla çeşitteki ürün yelpazesiyle her tipte kedi için uygun mamayı kedi severlerin beğenisine sunmaktadır.

Ortalama Fiyatlar: 8KG için 250 TL

Bu markanın mamalarına buradan göz atabilirsiniz.

 

2- Royal Canin Kedi Maması

Kedilerin tüm ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla özenle ve titizlikle, sağlık kurallarına uygun mamalar üreten bir markadır. 1968 yılında Fransa’da kurulmuş olan bu firma, bilimsel çalışmalarla desteklenmiş içeriklere sahiptir.

Ortalama Fiyatlar:  15KG için 420 TL

Royal Canin Kedi Mamalarına göz atmak için tıklayınız.

 

3- N&D Kedi Maması

Kedilerin en çok hoşuna giden mamalardan birisidir. Yaşına, günlük hareketlerine, boyutlarına uygun farklı onlarca mama tipi bulunmaktadır. Lezzeti ve iştah açıcılığı oldukça yüksek bir markadır. Mamalarını daha da çekici hale getirmek ve kedilerin beğenisi artırmak amacıyla laboratuvar ortamında birçok araştırma yaptıklarını, kedilerin ihtiyacı olan besin değerlerine içeren ürünleri sunmaktadır.

Ortalama Fiyatlar: 10KG için 410 TL

N&D kedi mamalarına gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

4- Pro Plan Kedi Maması

Kedilerin sağlığı açısından faydalı ve yüksek besin değerlerine sahip bir diğer mama markası. Alışan kedilerin kolaylıkla başka mamaya geçiş yapmadığı, tadını çok sevdiği kedi sahipleri tarafından yorumlanmıştır.

Ortalama Fiyatlar:  10KG için 390 TL

Pro Plan mama çeşitlerine göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

 

5- Felicia Kedi Maması

Fiyat olarak üst segment markalardan biraz daha uygun olan Felicia markası geniş ürün yelpazesi ile kedilerin beğenisine sunulmaktadır. Kediler için sağlıklı ve yüksek besin değerlerine sahiptir. Az tahıl içeren mama tiplerini ürettiği gibi alerjik reaksiyon gösteren kediler için, yüksek oranda hayvansal proteinlerin kullanıldığı hypoallergenic mamaları da bulunmaktadır.

Ortalama Fiyatlar: 12KG için 260 TL

Tüm Felicia kedi mamalarına bakmak isterseniz buraya tıklayınız.

 

6- Advance Kedi Maması

Bağışıklık güçlendirme ve evcil dostunuzun sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli tüm günlük besin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Her yaştan kedi için uygun mama çeşidi bulunmaktadır. Özel formülüyle evcil dostların bağışıklık sistemini artırma amaçlanmıştır.

Ortalama Fiyatlar: 15kg mama için 500TL

 

7- Mattise Kedi Maması

Tam ve dengeli bir mama üretmek amacıyla üretilmiş olan bu mamalar kedinizin yaşına, cinsiyetine ve kısırlaştırılmasına göre çeşitli mamalar üretmişlerdir. Kısır kediler için özellikle tavsiye edilen markalardan birisi olan Mattise kedi maması birçok pet sahibi tarafından tercih edilmiştir.

Ortalama Fiyatlar:  10KG için 210 TL

 

8- Pro Choice Kedi Maması

Kedilerin günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içeriğinde bulunduran zengin bir mamadır. Kullanıcı tarafından yapılan eleştirilerde tüy dökümünü konusunda başarısız olduğu geri bildirimi alınmaktadır.

Ortalama Fiyatlar:  15KG için 230 TL

 

9- Spectrum Kedi Maması

Ekonomik ve Premium kalitede mama üretimi felsefesiyle hareket eden bu markada yerli olması ve yerli ham maddeleri kullanması nedeniyle fiyatı nispeten uygun olabilir. Evcil dostların günlük makro ve mikro ihtiyaçlarına uygun besin değerlerini sunmaktadır.

Ortalama Fiyat: 2KG için 80TL

 

10- Brit Care Kedi Maması

Yurtdışı menşeili bir ithal mama markasıdır. Beğeneni olduğu kadar beğenmeyeni de bir o kadar aynı. Orta sınıf markalarından birisi olan bu mamalarda, tahıl bulunmamakla olup fakat et unu tarzı şeyler içerebilmektedir. Kilo sıkıntısı olan kedilerin toparlanmasında ciddi olumlu geri dönüşler alınmıştır.

Ortalama Fiyat: 7KG için 230 TL

 

11- Reflex Kedi Maması

Uygun mama kategorisinde başı çeken markalardan birisidir. Özellikle sokak hayvanlarının karnının doymasında başarılı olmaktadır. Kedilerde ağız kokusu yaptığı ile alakalı birçok geri dönüş yapılmakta olup, çoğu kedinin yüz çevirmediği markalardan birisidir.

Ortalama Fiyat: 15KG için 150 TL

 

12- Whiskas Kedi Maması

Kolay şekilde bulunabilmesi ve birçok marketin reyonunda bulunması sebebiyle acil durumlarda ihtiyaçları karşılayan bir mamadır. Uzun süreli kullanılması düşük besin değerleri nedeniyle önerilmemektedir. Giriş seviyesi mamalardan olup, bütçe dostu ürünleri sunar.

Ortalama Fiyat: 14KG için 260TL

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar