MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Minyatür Schnauzer Özellikleri ve Bakımı

2.06.2021 10:14:15

Minyatür schnauzer, kökenlerini 15. yüzyıl Almanya'sına kadar takip edebilen ve kanişler ile Affenpinschers arasında bir melez olan cesur ve aktif küçük bir köpektir. Standart ve dev schnauzerlerden ayrılan bu cins, kendine özgü özelliklere ve sağlam bir yapıya sahiptir. Mini schnauzer'in kişiliği, onu alıngan, uyanık bir köpek ve sadık bir arkadaş yapar.

Minyatür Schnauzer'in Tarihi

Minyatür schnauzer, daha büyük muadilleri olan standart schnauzer ve dev schnauzer ile yakından ilişkilidir. Minyatür, standart ve dev schnauzer'in her biri ayırt edici bir türdür, ancak hepsi 15. yüzyıl Almanya'sına kadar izlenebilir. Standart schnauzer'den türetilen minyatür schnauzer'in kanişler ve Affenpinschers ile küçük standartları geçmenin sonucu olduğuna inanılıyor. Bir teriyer olarak, minyatür schnauzer bir zamanlar haşarat avcısı ve çiftlik köpeğiydi. Yıllar geçtikçe, cins sevimli, sadık ve koruyucu bir köpeğe dönüştü.

Minyatür Schnauzer Bakımı

Minyatür schnauzer, yumuşak tüylere sahiptir. Bu cins, her iki ila dört haftada bir veteriner ziyareti de dahil olmak üzere, sık bakım gerektirir. Tipik "schnauzer kesimi", bu cinse uzun, gür bir sakal, gövdede kısa bir tüy ve bacaklarda kabarık tüyleri içerir. Tüylerinin günlük olarak fırçalanması tavsiye edilir. Sağlıklı ayaklar ve yürüme kolaylığı için tırnakların kesilmiş halde tutulması da önemlidir.

Yüksek enerji seviyesi nedeniyle, minyatür schnauzer bol miktarda düzenli egzersiz yapmalıdır. Mini schnauzer'inizi zihinsel ve fiziksel olarak uyarmak için yürüyüşler ve oyunlar gibi eğlenceli aktiviteler içeren bir günlük rutin oluşturmanız gerekir.

Beslenme

Minyatür schnauzer'inizi günde iki kez, iki öğün arasında 1/2 ila 1 fincan kuru gıda ile besleyin. Minyatür schnauzer'ler yüksek yağ seviyelerine (hiperlipidemi) eğilimlidir ve bazılarının yağlarını yönetmeye yardımcı olması için özel bir mamaya ihtiyacı olabilir. Köpeğe yemek artıkları veya sağlıksız insan yiyeceklerini vermeyin.

Herhangi bir köpekte olduğu gibi, obezitenin ömrünü kısaltabileceği ve hastalık riskini artırabileceği için köpeğinizin kilo alıp almadığını takip edin.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar