MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedilerin Tuvalet Kabını Kullanmama Sebepleri

12.06.2020 13:52:13

Tuvalet alışkanlığına sahip bir kedi bir süre sonra kum kabını kullanmak istemiyorsa ortada bir sorun ve bunun çözümünün sağlanması gerekir. Kimi zaman kediler dikkat çekmek amaçlı bu ihtiyaçlarını evin farklı bölgelerine dahi yapabilir. Ortada bir sorunun olduğunu ve çözülmesini isteyen kediler tuvalet alışkanlıklarındaki sıkıntılarda olduğu gibi birçok farklı konuda da bu tip eylem içerisinde bulunurlar.

Sorunların Yaygın Nedenleri ve Çözüm Önerileri

Kirli Kum

Uzun süre temizlenmeyen kirli kum kabı titiz ve hijyen düşkünü kediler tarafından tercih edilmez. Bu sebeple belirli aralıklarla mutlaka kum kabını temizlemeniz önemlidir. Kaliteli bir kedi kumu ve gün içerisinde en az 1-2 kez kumda biriken atıkları temizlemeyi ihmal etmeyin. Ayrıca kirli kum kapları bazı hastalıkların oluşumuna ev sahipliği de yapabilir.

Kumun İçeriğini Beğenmeme

Bazı kumlar kendi özel parfümlü kokusunu barındıracağı gibi bazı kedi sahipler bu kumların çok daha güzel kokmasını sağlayan ekstra koku spreyleri kullanmaktadır. Bu kokuların kedinizin hoşuna gitmemesi sebebiyle kediniz tuvalet kabının içindeki kumu kullanmak istemeyebilir. Kokulara fazlasıyla duyarlı olan kedilerin tuvalet kabını dezenfekte etmek için kullandığınız deterjanlara dahi tahammülü olmayabilir. Bu konuda kedinizi gözlemleyip gerekli önlemleri onun beğenileri doğrultusunda alın.

Kullanılan Kumun Tipi

Piyasada birbirinden farklı kedi kumları olmakla birlikte bu kumların kendi içlerinde tanelerinin inceliğine kadar belirli kriterleri bulunmaktadır. Bazı kum tipleri patilerine batarak canlarını acıtabileceği gibi bazı kumlar ihtiyaçları gördükten sonra kapatmak istedikleri çok fazla toz yaparak onları rahatsız ve hatta alerji seviyesinde rahatsız edebilir.

Tuvalet Kabının Kendisi

Evcil dostunuzun kişisel vücut ölçülerine uygun kap seçimi uzun vade de elinizi ve cebinizi rahatlatacaktır. Yavru iken aldığınız tuvalet kabı aylar geçtikçe evcil dostunuzun hareket alanı ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalabilir. Bazı kedilerin kapalı tuvalet kabında rahatsız olmaları ya da açık tuvalet kabından kapalıya geçişlerinde kısa süreli adaptasyon süreci yaşamaları da sıkça tecrübe edinile bir durumdur.

Tuvalet Kabının Yaşam Alanına Uzaklığı

Bu durum daha çok sıkça beslenen ve su içen kedilerde tuvalet kontrolünü sağlayamamaları şeklinde gerçekleşebilir. Tuvalet eğitimi ve kontrolünü tam olarak kazanamamış kedilerde ihtiyaçları görmek adına gördükleri kuytu köşeler ve dipler onların acil durumlarda kullanacakları yerler olabilir. Kum ya da tuvalet kabından yana bir problem yaşamasalar dahi tuvalet kaplarını kendi kurdukları yaşam alanlarından çok fazla uzağa koymamak en azından ilk 4-5 aylık süresi için yeterli gelecektir. Kediler ne kadar doğuştan titiz ve temiz canlılar olsa da bazı durumlarda müdahale etmemiz gerekebilir.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar