MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedi Kumu Nasıl Temizlenir? Temizleme Süresi Nedir?

10.12.2019 12:11:53

Evcil dostlarımızın yeme, içme, barınma gibi temel ihtiyaçları yanında en temek ihtiyaçlarından birisi de temiz bir tuvalet kabı ve kaliteli bir kum sunabilmektedir. Hijyenlerine düşkün olan kediler, burada yaşanan sıkıntıda strese girip, normalin dışında davranışlar sergileyebilir. Tuvalet eğitimleri dahi doğaları gereği herhangi bir ekstra çalışma yapmadan kolayca yerini ve nasıl yapabileceklerini bulabilirken, bizler kum değişimi ve sıklığı hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz, hep beraber yazımıza göz atalım.

Kişisel temizlikleri ve ortamın hijyeni kediler için önemli bir husustur. İçtikleri su miktarına bağlı olarak günde 2-3 kez idrar ve ortalama günde 1 ya da 2 kez de dışkı yaparlar. Birbirinden farklı kedi kumu markaları olmakla birlikte kokusuz olabileceği gibi kendine has parfüm kokuları ile oluşması muhtemelen kötü kokuları bastırmak için içerisinde özel kokular olabilmektedir. Bentonit ve kristal denen en çok tercih edilen 2 tip kum çeşidi yaygın olarak kullanılmaktadır. Kum seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar genel olarak, fazla toz yapmaması, kimyasal bileşenler içermemesi ve anti bakteriyel olması satın almadan önce incelemeniz gereken en önemli özelliklerdir.

Kedi Kumu Temizliği

Kediler oldukça zeki ve içgüdüleriyle birçok şeyi kısa sürede algılayıp, çözüme kavuşturmaları nedeniyle ev ortamlarına adapte olmaları kolaydır. Tuvaletini yapan kedi, dışkı ve idrarının üstünü patileriyle örterek üzerini kapatır. Kurumasını bekledikten sonra 30-60 dakika sonra, onun da mahremiyetini gözeterek, kemi kumu küreğiyle atıkları alabilirsiniz. Çalışan bir bireyseniz ve evde gün içinde bulunan birisi yok ise bu işlemini sabah akşam rutin haline getirerek onun rahatsızlık duymasının önüne geçebilirsiniz. Sabah işe gitmeden ve akşam işten geldikten sonra ilk bakmanız gereken kısım burası olmalıdır. Temizlik ve buradaki oluşabilecek durumdan dolayı kedilerimizin hastalık kapmasını hiçbirimiz istemeyiz. Temizlik düşkünü canlılar olduğu için kumu çok pislenen kedi buraya ihtiyacını görmek istemeyebilir. Bu durum sonunda sizi protesto etmek amaçlı tuvalet kabının dışına bile idrarını yapabilir.

15 günde 1 kedi kumunun komple değişmesi önem arz etmektedir. Bunun yanında tuvalet kabının komple temizliğinin yapılıp, dezenfekte edilmesi de hayati önem taşır. Patilerinin burayla temas ettiğini unutulmamalı, onlar her ne kadar hijyenlerine önem verseler de elimizden geleni onlar için yapmalıyız.

Kedi kumları hakkında çok daha fazla derin ve ayrıntılı bilgi alabileceğiniz, kedi kumu seçerken hangi ürünün size daha uygun olabileceği konusunda geniş yazımıza buradan göz atabilirsiniz.

 

 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar