MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Ameliyat Sonrası Köpeklerin Sağlığı ve Bakımı İçin Öneriler

30.06.2020 16:19:36

Ameliyat sonrası iyileşme süreci biz insanlarda olduğu gibi dostlarımızda da aynıdır. Bakım konusunda ne kadar sabırlı ve özverili olmaya çalışırsak köpeğimiz çok daha kısa sürede iyileşme sürecini atlatır ve normal haline geri döner. Ekstra bakımın yanında sevgimizi her zamankinden fazla göstermek ise bakımın bir parçası olmalıdır. Sadece karnını doyurmak ve temel ihtiyaçlarını görmek bu süreç özelinde ve genel olarak yeterli değildir. Köpeğinizin ameliyat sonrası iyileşme sürecindeki dikkat edilmesi konuların yanında onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak mutlu ederek bu süreci normale döndürmeniz için vereceğimiz tavsiyelere bakalım!

Ameliyat Sonrası Yapılması Gerekenler

Ameliyat sonrası eve dönüş ya da taburcu olduktan sonra evcil dostunuzun çok daha kısa sürede toparlaması ve kendine gelebilmesi için mutlaka veterinerinizin sizlere önerdiği ilaçları ve tavsiyeleri öncelik olarak uygulayın. Burada ve internette yazılan birçok şey tavsiye niteliğinde olup birçok insanın başından geçen tecrübelerin bir araya getirilmiş halidir. Ameliyatınızı gerçekleştiren uzman hekimden bundan sonrası için yapılması gerekenler hakkında sormanız gereken sorular şu şekilde olmalıdır.

  • Nasıl ve ne zaman beslenmesi
  • Kullanılması gereken ilaçlar
  • Ameliyat sonrası yaşanabilecek yan etkiler ve komplikasyonlar
  • Varsa bandaj değişimi ve rutin kontroller.

Anestezi sonrası köpeğinizin belirli bir süre daha sersem gibi uyku halinde olacağını göz ardı etmeyin. Ameliyat sonrası hareketlerinde bozulma ve dengesizlik endişe edilecek bir durum olmayıp kimi zaman 2-3 gün süre zarfında devam edebilmektedir. Hızlı iyileşmelerine ve normal yaşamlarına dönmek için sizlere faydalı olabilecek önerilerimizi ise şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. Yaranın olduğu bölgeyi ve bandajlı olsa dahi iyileşme süresini takip etmeyi bırakmayın.
  2. Ameliyatı yapan ve sizlere yazdığı ilaçların yanında verdiği tavsiyelere harfiyen uyun.
  3. Düzenli olarak su ve mama yediğinden emin olun. Bununla beraber tuvalet alışkanlığının düzene girmesi konusunda gerekirse evde tuvaletini yapabileceği bir alan oluşturun.
  4. Uzun yürüyüşler ve egzersizlerden ameliyat yarasının ve dikişlerinin zarar görmemesi açısından bir süre uzak durun. Yürüyecek durumda ise kısa süreli tuvalet ihtiyaçları için gezintiye çıkın.
  5. Yatmayı sevdiği odanın ya da yerin iyice temizlenip havalandırılmasına özen gösterin.
  6. Çocuğunuz varsa evcil dostunuzun sağlık durumunu onun anlayabileceği şekilde açıklayın. Ayrıca evinize gelen dost ziyaretlerini de köpeğinizin strese girmemesi için erteleyin.
  7. Ameliyat bölgesinde morarma, kanama, şişme, akıntı ya da kötü koku olduğunu fark ettiyseniz acilen veteriner hekiminizden destek alın.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar