MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Köpeklerin Başka Köpek veya Kediyle Tanıştırılmasında Tüyolar

3.02.2020 12:51:46

Yavru ya da yetişkin bir köpeğin, diğer evcil hayvanların olduğu bir ortama katmak oldukça dikkat ve sabır gösterilmesi gereken bir durumdur. İki tarafında ihtiyaçlarına ve kendi güvenli bölgelerine saygı göstermek bunu korumak adına çaba harcamak ilk dikkat etmemiz kurallardan birisidir. Sağlıklı, huzurlu ve sakin bir ortamı onlara sunmanın temeli bunların altında yatmaktadır.

Yeni Evcil Dostunuzun Uyumlu Olduğunu Anlamak

  • Sahipleneceğiniz evcil dostunuzun barınak görevlisi ya da sahipleneceğiniz kişiden karakteri hakkında bilgi almanız, diğer hayvanlarla sosyalleştirilmesi, kardeşleriyle birlikteliği ve hareketleri sizlere çok önemli ipuçları verecektir.
  • Tanıştırma çalışmalarına daha yoldayken evinize gelmeden yapabilirsiniz. Evdeki evcil dostlarınıza ait eşya ve battaniye ile kokularını tanıtmaya çalışın. Aynı durumu evdeki dostlarınız içinde alıştırma sürecini hızlandırmak için deneyin.
  • Eve yeni katılacak köpeğinizin tüm sağlık işlemlerini ve kontrolünü yaptırmadan aynı ortamda onları bir araya getirmeyin.
  • Aceleci olmamak ve iki tarafa da sabırlı yaklaşmak, istenmeyen kavgaların ve üzücü hadiselerin oluşmaması adına önemlidir. Yeni bir hayvanın aileye kabul görmesi biraz zaman alabilecek bir adımdır.

Yavru Köpeği Diğer Köpeklerinizle Tanıştırma

Evcil dostunuza ortamı ve diğer arkadaşlarını yavaş yavaş tanıştırın. Ürkek ve korkak olabileceğini, yeni ortamını yadırgayabileceğini asla ve asla unutmayın. Ayrıca annesi ve kardeşlerinden ayrılmış bir köpeğin ne kadar içine kapanık olabileceğini göz ardı etmeyin. İlk karşılaşmalarda ve koklaşmalarda yanında olun. İki evcil dostunuzun da tasmalı olduğundan ve kontrolün elinizde olduğundan emin olun. Tarafsız bir bölge olması ve herhangi bir anlaşmazlık ve hırlaşma olmaması adına uygun bir davranış olacaktır. Yavru köpekler genelde kendilerinden büyük köpeklere oyun ve eğlence amaçlı sokulmaktadırlar. Fakat her köpeğin cinsine, ırkına ve karakterine göre değişkenlik göstermesi de sürpriz sayılmaz.

Tüm Evcil Dostlarınızın Bir Arada Huzurlu Yaşaması Adına Tüyolar

  • Erkek köpekler ne kadar agresif ve kavgacı olduğu düşünülse de dişi köpeklerin çok daha göz önünde bulundurulması gerekir. Kavgaya erkeklerden daha çok karışmaları ve kontrollerinin güçlüğü nedeniyle üzücü sonuçlara neden olabilecek kavgaların çıkması olasıdır.
  • Köpekler grup ve sürü şeklinde yaşayan ve doğaları gereği böyle süregelen canlılardır. Kendi içlerinde oluşturulmuş ve oluşması muhtemel bu hiyerarşiye müdahale etmeye çalışmayın. Kendi iç düzenlerini ve baskın köpeğin hangisiyse sürüye liderlik etmesine müsaade edin.
  • En sakin ve naif köpek bile yemek yerken, yemeğini koruma içgüdüsüyle beraber oldukça hırçın hale gelebilir. Genelde köpeklerin oyun oynarken ve yemek saatlerinde kavga ettikleri, agresifleştikleri bilinmektedir. Yemek saatlerinde baskın köpeğinizi ilk beslemeye çalışarak sıralamaya uyun.

Yavru Köpeğinizi Kedilerle Tanıştırma

Kediniz daha önce köpeklerle haşır neşir olduysa yeni bir yavru köpekle anlaşmaları çok da zor olmayacaktır. Köpeğinizin tasmalı ve gözünüzün önünde durmasını sağlayın. Kediler korkunca kendini savunmakta güçlük çekebilecek olan yavruya zarar verebilir. Ayrıca köpeğinizin sakin kaldığı süre boyunca ve agresif hareketlerde bulunmadığı zamanlarda ödül maması ile ödüllendirmeniz işleri kolaylaştıracaktır. Kedinizin köşeye sıkışmaması ve özgür alanının kısıtlanmadığı konumlarda tanışma işlemini gerçekleştirin. Yavru köpeklerin, yetişkin köpeklere göre kedilere çok daha kolay alışıp, uyum sağladığı birçok tecrübe eden kişi tarafından bilinen bir durumdur. Tüm bu tanıştırma işlemlerinin zaman alacağının ve sabır gerektirdiğinin farkında olun. Evcil dostlarınızı ilk günden zorlamayan yavaş yavaş ve adım adım birbirleriyle iletişime geçmelerine sadece yardımcı olun. Siz baskı ya da zorlama yapmayın.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar