MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Köpeğinizi Veterinere Götürürken Rahatlatacak Tavsiyeler

4.06.2020 10:34:59

Köpekler çok çabuk strese girebilir. Sakin kalmaları ve kendilerini güvensiz hissettiklerinde huzursuzluk yaşamamaları bu tip durumlarda fazlasıyla önemlidir. Köpeklerin kedilere nazaran çok daha duygusal ve sahiplerine bağlı olmaları üzüldüklerinde ya da depresyona girdiklerinde sahiplerini de fazlasıyla üzer. Bu kadar çabuk etkilenen ve veteriner korkusu yaşayan evcil dostlarımızın rahatlaması ve gergin saatler yaşamaması adına dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları illaki bulunmaktadır.

Çok sakin ve sessiz mizaca sahip bir köpeğiniz yok ise her evcil hayvan sahibinde veteriner yolu işkenceye dönüşebilir. Havlamalar, huzursuzluk ve köpeğin anlamsız hareketleri sizleri çileden çıkartabilir. Bu konuda dikkat edebileceğiniz temel çözüm önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Veterinere Gideceğinizi Belli Etmeyin

Ona bu kelimeyi dikte ederek yola çıkmayın. Her ne kadar komik gelse de köpekler zeki canlılardır. O kelimeyi duyduklarında gitmek istemedikleri yerin anlamını çıkartabilir. Veterinere her gittiğinizde kullandığınız güzergahı ve rutinleri tekrarlamayın. Kendisini gezmek ya da oyun oynamak için çıktığını düşünen köpek çok daha az strese girecektir.

Veterinerinizle Dost Olmasına Yardımcı Olun

Her veteriner hayvanları sevdiği için bu mesleğe yönelmiştir. İşini severek yapan her hekim bu konuda zaten size ve evcil dostunuza gerekli kolaylığı sağlayacaktır. Evcil dostunuzun onu koklamasına, tanımasına ve arkadaş olmalarına müsaade edin. Aksi taktirde ondan korkarak kendisine yabancı bu kişiyi, canını yakmak isteyen bir hedef olarak görmesi içten bile değil!

Yanından Ayrılmayın

Evcil dostunuzun yanında olun ve varlığınızı hissettirin. Kendilerini güvende ve huzurlu hissetmelerinin temelinde bu yatmaktadır. Varlığınız onun etraftaki olası tehlikelere karşı koruyacağını bildiği için çok daha az agresiflik ve huzursuzluk yaşayacaktır. Yolda, veterinerin kontrolü esnasında ve eve dönerken hep birlikte olun. Zamanla bu rutin onun korkusunu yenerken, aşılarında ya da normal kontrollerinde veterinere giderken stres yaşamayacaktır.

Onunla Sesli İletişim Kurun

Konuşmak yumuşak ses tonunda güzel şeyler söylemek onların rahatlaması için önemlidir. Ortamın ve yapılacak muayenenin tehlikesiz bir durum olduğunu ona anlatın. Paniğe kapılmaması ve sakin kalması konusunda elinizden geleni yapın. Gergin bir ruh haline bürünmemesi için elinizden geldiğince sert ve yüksek sesli konuşmamaya çalışın. Verdiğiniz komutlarla onun sakin ve sabit kalması için veterinere yardımcı olun.

Oyun ve Egzersiz Sonrası Veterinere Gidin

Yorgun bir köpek birçok konuda daha kolay kontrol edilebilir bir köpektir. Enerjisinin çoğunu harcamış olması fiziksel olarak yorgun düşüp gerginlik yaşayacak enerjiyi kendisinde hissedemeyecektir. Evcil dostunuzu veterinere götürmeden önce biraz oynatmanız ve koşturmanız yorgun ve uykulu haliyle kontrol esnasında pamuk gibi olmasını sağlayacaktır.

Bizler bile hastaneye giderken fazlasıyla gerginlik ve stres yaşamaktayız. Bir köpek için tedavi masasına yatmak kimi zaman aşı için iğne olmak ve başında tanımadığı insanların belirmesi kesinlikle kolaylıkla alışılabilecek bir durum değildir. Fiziksel ve sözlü şiddet yoluna başvurmadan zamanla alışacaklarını kabullenmek gerekir. Kimi köpekler karakterleri gereği çok sakin tavırlar sergileyebilir. Bu tamamen şans konusu olup, zamanla sizlerde köpeğinizin bu tip gidiş-gelişler yaşamasını sağlayabilirsiniz. Her veteriner ziyareti sonrası onları ödüllendirmeyi ve sevginizi göstermeyi unutmayın!

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar