MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Köpeğinizi Dışarı Çıkarırken ve Eve Gelirken Nelere Dikkat Etmelisiniz!

28.01.2021 12:33:49

Özellikle kış aylarında dış gezintilerin sayısı ve süresi azalsa da 2021 yılı itibariyle hala içerisinde bulunduğumuz virüs sebebiyle gezinti sürelerinizi minimize etmeli ve çok fazla insan ve köpekle temas etmekten kaçınmalısınız. Evcil dostunuzun kişisel önlemleri kadar kendi önlemlerinizi de almayı asla ihmal etmeyin. Bu tip önlemler hayatımızın bir parçası olup uzunca bir süre daha devam edeceği öngörüldüğüne göre artık alışkanlık haline getirmek sağlığımız ve onların sağlığı açısından son derece  önemli!

Köpekler için dış gezintiler temel ihtiyaçları arasındadır. Sadece tuvalet için değil fazla enerjilerini atmaları temiz hava almaları sosyalleşmeleri ve daha iyi bir aile bireyi olabilmeleri açısından bu duruma karşı yapılabilecek alternatif bir çözüm bulunmamaktadır. Fakat dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmakta olup hem onların sağlığı hem de sizin sağlığınız açısından tedbirler alınması da son derece önemlidir.

Yürüyüş öncesinde ve sonrasında olduğu gibi yürüyüş esnasında da güvenlik hijyen ve sağlık önlemleri alınması alışkanlık haline getirilmesi gerekmektedir. Evcil dostlarımızın kişisel hijyeni kadar aşılarının tam, zamanında ve eksiksiz olması oldukça hayati bir durumdur.

Evcil Dostunuzun ve Kendinizin Sağlığını Korumak için Yapılması Gerekenler

  • Köpeklerinizi sevmeden önce ya da sevdikten sonra mutlaka ellerinizi yıkamalısınız.
  • Dışarıdan geliyorsanız buna 2 kat özen göstermelisiniz. Kendinizi hasta hissediyorsanız evcil dostunuza köpek ya da kedi olsun çok fazla yakın temas kurmamalısınız.
  • Evcil dostunuzun aşı takvimini mutlaka takip etmelisiniz. Yavru köpeklerin aşıları tamamlanmadan ve veteriner hekim onayı almadan dışarı çıkartmamalı ve başka köpeklerden kapabileceği virüslere karşı temasını engellemelisiniz.
  • Yürüyüş sonrasında dostunuzun patilerini uygun biçimde temizlemeli ya da yıkamalısınız. Pati temizliği konusunda özel dezenfektanlarınız yok ise ılık su ve sabun işinizi fazlasıyla görecektir.
  • Belirli aralıklarla köpeğinizin ırkına ve tüy yapısına uygun olarak yıkanmasını sağlayın.
  • Dışarıda yiyebileceği bilinmeyen zarar teşkil edebilecek şeylere karşı köpeğinize ağızlık kullanmayı alıştırın.
  • Dolaştığınız bölgelerin kirli çamurlu ya da çok fazla başka köpeğin temas ettiğini düşünüyorsanız tek kullanımlık köpek ayak galoşları kullanın.
  • Bulunduğunuz ve yaşadığınız bölgenin çok fazla dışına çıkmayın. Bahçeli bir ev kullanıyorsanız en azından burayı merkez haline getirebilirsiniz.
  • Stresini atması konusunda ona mutlaka yardımcı olun. Köpek oyuncakları, diş kaşıma ürünleri ve zaman zaman ona küçük köpek ödülleri vererek mutlu kalmasına yardımcı olun.

 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar