MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedilerde Kulak Temizliği Nedir?

25.04.2022 16:21:49

Kedilerde Kulak Temizliği

Sevimli dostlarımızın kulakları kirlenmiş olabiliyor. Onları pamuklu kulak temizleme çubuklarıyla temizlemek oldukça kolaydır. Çoğu veteriner hekim, kulak kanallarını kaplayan dokular oldukça hassas olduğundan dolayı çok kolay bir şekilde zarar görebileceğinden dolayı sevimli dostlarımıza kendi çabalarınızla temizlemenizi tavsiye etmezler. Sevimli dostlarımızın kulak kanallarının yapıları, kanalın dibine hapsolmuş materyalin temizlik yardımı olmadan dışarı atılmasını oldukça güç bir hale getirmektedir. Bu materyaller dışarı atılmaması durumunda kaşıntıya ve kulak enfeksiyonlarına yol açabilmektedir. Ağırlaşmış, nemli, keçeleşmiş kulak kepçeleri ve aşırı tüy yapılı kulak kanalları, kulakta ki hava akışını azaltarak burada ki kalıntıların enfeksiyona yol açmalarını kolaylaştırmaktadır. Genellikle sevimli dostlarımızın büyük bir bölümünde böyle bir temizlik zorunlu değildir. Birçok kedi kendilerini mükemmel bir şekilde temizlediklerinden dolayı kulaklarına kir bulunması neredeyse hiç yoktur. Ancak kulak kirliliği ve bunlardan kaynaklı kulak enfeksiyonlarına yatkın olan kedilerde temizlik, patili dostunuzun günlük hijyen ihtiyacının önemli bölümünü karşılamaktadır. Eğer evcil dostunuzda benzeri bir yatkınlıktan veya günlük alışkanlıklarından kaynaklanan kulak kirliliği fark edildiyse temizlenme vakti gelmiş demektir.

Kedilerin Kulakları Hangi Sıklıkla Temizlenmelidir?

Herhangi sorun veya olası enfeksiyona karşı tetikte olabilmemiz için, düzenli aralıklarda sevimli dostumuzun kulaklarının iç kısımlarını kontrol etmemiz gerekmektedir. Bunun için en etkili yollardan birisi, evcilimizin düzenli tüy bakımı, taranması gibi rutinlerine dahil etmemiz gerekmektedir. Patili dostumuzun kulaklarını temizleme sıklığımız, günlük rutinine bağlı olaraktan değişecektir. Evden dışarı çıkarmıyorsak eğer kulak temizliğini günlük rutininde dışarıda ki sevimli dostlarımıza kıyasla daha nadir yapabiliriz.

Kedinin Kulağında Enfeksiyon Olup Olmadığını Anlamanı Yolları Nelerdir?

Kulaklardan gelmekte olan kötü kokular, pul pul görünümlü veya kulak dışında döküntü belirtileri, aşırı seviyede kafa sallama ve kulak kaşıma, kulak içi çevresinde koyu renkli birikintilerin oluşması, normalin dışında kulak kirleri, kulaklarına dokunulmasına karşı hassasiyet, kulak etrafında kanalında veya kepçesinde kızarıkların oluşması gibi belirtiler var ise kulak enfeksiyonu geçiriyor demektir. Bundan sebep ki bu belirtileri gözlemleyebiliyorsak vakit kaybı yaşamadan veteriner hekim tarafından muayene edilip yine aynı şekilde veteriner hekim tarafından ilaç kullanımı için onay alınıp tedavisine başlanılmalıdır.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar