MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedilerde Halsizlik ve İştahsızlık Neden Olur?

17.03.2023 10:38:09

Minik patili dostlarımızda iştahsızlık ve halsizlik, oldukça farklı problemlerin, hastalıkların ya da psikolojik hastalıkların habercisi olarak gündeminize almanız gerekebilir. Bu gibi hususlar gerçekten ciddiye alınması gereken konulardır. Halsizlik ya da iştahısızlık sorunu ile karşılaşmak her an mümkündür. Bazen hem yavru kedi dostlarımızda hem de yetişkin kedi dostlarımızda halsizlik ya da iştahsızlık sorunu belirli sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. İşte tam da u durumda kedi dostlarımıza bakan kişiler paniğe kapılıyor ve bu hastalıkların neden ve nereden ortaya çıktığını merak ediyor. Mihav ailesi olarak biz de sizler için kedi dostlarımızda iştahsızlık ve halsizlik ile ilgili içerik hazırlamak istedik. "Kedim hep uyuyor. Ne yapacağım?" gibi sorularınızın yanıtı için güzel bir içerik hazırlamak istedik.

Onları Anlamaya Çalışın: Psikolojik Sorunlar

Kedi dostlarımız hususunda birçok psikolojik hastalık vardır. İşte bu psikolojik hastalıklar kedi dostlarımızda iştahsızlığa ve halsizlikğe sebp olabilmektedir. Psikolojik bozukluklardan dolayı olan iştahsızlık durumu çok da fazla belirti göstermemektedir. Halsizlik ve iştahsızlık kenarda kalsın kedi dostlarımızda bazı davranış bozukluğu seziyorsanız, psikolojik bir hastalık durumunda olduğunu anlamanız mümkündür. Minik patili dostlarımızın psikolojik durumları birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilir.

Bunların başında ise

  • Ev değişikliği
  • Ani Ortam değişikliği
  • Aileye yeni bir üyenin katılması,
  • Kedi dostlarımızın kullandığı yatak ve mama kabı gibi nesnelerin yer değişikliği
  • Onlara karşı yapılan ceza durumları (ASLA YAPMAYIN)
  • Ani travmalar

gibi durumlar psikolojik hastalıklara sebep olabilir. Bu ruh hali ise uzun bir süreç içerisinde kendiliğinden ya da kısa bir süreç içerisinde tamamen ortadan kalkması ile çözülmektedir. Ancak bu durum çok uzun süre daha devam ederse kedi dostlarımızın vücut sistemleri gerekli enerjiyi alamadıkları için farklı sağlık problemleri gündeminize gelebilir. En yakın veteriner hekime danışınız.

Beslenme Değişiklikleri

Kedi dostlarımız çok fazla mama değiştirmekten hoşlanmıyorlar. Beslenme konusunda oldukça hassas olan minik dostlarımız bir mama değişikliğinde birkaç gün boyunca iştahsız görülmeleri ile bilinirler. Bunlara bağlı olarak halsizlik de gündeminize gelebilir. Yeni mamaya geçiş en az bir hafta süre ile yayılmalıdır. Bu konuda sabırlı olmalısınız. Veteriner hekimlerinizin desteği ile en uygun kedi maması seçiminizi ya da yavru kedi dostlarımız için onlara uygun yavru kedi maması seçeneklerine göz atabilirsiniz.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar