MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedi Tüylerinin Düzenli Taranması ve Faydaları

24.10.2019 11:48:31

Kedilerin düzenli taranması, bir çok kedi sahibinin, göz ardı ettiği dostlarımızın bakımının en önemli adımlarından birisidir. Kedilerin tüy dökme sorunu herkesin malumu olan bir gerçek. Özellikle mevsim geçişlerinde sıkça maruz kalınan bu durumu, azami seviyeye indirmek bizim elimizde. Belli aralıklarla düzenli olarak yapılması gereken kedi taranması, kedilerinizle aranızda kuvvetli bağ oluşmasını da tetikleyecektir.

Kedi Taranması

Kediler her gün tüy dökerler fakat belli dönemlerde bu daha da sıklaşır ve içinden çıkılamaz bir hal alabilir. Dökülen ölü tüyler, vücutta diğer tüy katmanlarının arasında toplanır ve evin her yerinde tüylere rastlamanız olası hale gelir. Ayrıca sağlıklı kediler, günlerin büyük bir bölümünü yalanarak geçirir. Çünkü bu onların temizlenme ritüellerinin başında gelir. Belli bir miktar tüy yutup, midelerinde, tüy topakları oluşmasına sebep olur. Daha sonra bunu kusarak, midelerinden çıkarırlar. Rutin tarama işlemleri, topak oluşumunu azaltırken, bu süreyi çok daha uzun tutar.

Uzun tüylü kedilerin durumu ise çok farklı bir sorundur. Tüm bunlara ek olarak tüylerinde düğümlenme ve keçeleşmeler oluşabilir. Cilt hastalıklarını tetikleyen bu durum, kedilerinizin huzursuz hale gelmesine de sebep olur.

Kedi Taranmaya Nasıl Alıştırılır?

Taranmaya yavruluktan başlamanız ve onu buna alıştırmanız yetişkin kedilere göre kolaydır. Dikkat ve sabırlı olmanız, kedinizin tüy yapısına göre tarama fırçası seçmeniz ve en uygun anı kovalamanız gerekir. Alıştırmaya başlarken, uykulu, yemek yerken ya da enerjisini atmış halde dinlenirken zorlamadan taramaya başlayabilirsiniz. Kesinlikle tarama işlemini 5-15 dakikadan uzun tutmayın ve isteksiz görünüyorsa onu zorlamayın.

Kedi Tarama Fırçası

Buradaki en önemli kriter, kedinizin cinsine bağlı olarak tüy yapısını, göz önüne almanız olmalıdır. Kısa ve uzun tüylü kediler için uygun tarama fırçası seçimi yapmak, fırça seçiminde dikkat edilmesi gereken noktadır. Çok bastırmadan, hafifçe derisine zarar vermeden, narin davranılmalıdır.

Kısa tüylü kediler daha fazla tüy dökme eğilimine sahiptir. Uçları kısa, küçük dişli en uygun seçim olacaktır. Haftada 1-2 kez tüyleri taramak yeterli görülmektedir. Uzun tüylere sahip kedilerde doğru tarama için, uzun dişli, haftada 3-4 kez sıklığında, taraf veya fırçalara yönelmeniz en uygun tercih olacaktır.

 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar