MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Hayvan Acil Durumlarında İlk Yardım

27.05.2021 10:52:42

Muhtemelen ailenizden birinin kendisini kesmesi veya yaralanması ihtimaline karşı hazırlıklısınızdır. Peki evcil hayvanınızı bir kemik boğarsa veya nöbet geçirirse ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Bazı temel evcil hayvan ilk yardım tekniklerini bilmek, yaşam ve ölüm arasındaki fark anlamına gelebilir.

İşte bazı yaygın evcil hayvan acil durumları ve veterinere gitmeden önce yerinde yapılması gerekenler.

Araba Çarpması Durumu

Acı çeken bir hayvanın ısırma ihtimali çok yüksektir. Öyleyse, kusmuyorsa önce bir atkı, kemer veya havluyla ağzını açın. Hayvanı yavaşça bir havlu veya battaniyeye kaydırarak yoldan çıkarın. Hayvanı kaldırmayın. Şokta olabileceği için vücut ısısının sıcak olduğundan emin olun. Kırık kemiği var gibi görünüyorsa, çok fazla hareket ettirmemek için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Zehirlenmesi Durumu

Pek çok ev eşyası köpekler ve kediler için tehlikeli olabilir antifriz, böcek ilaçları ve aspirinden kuru üzüm ve şekersiz sakıza kadar her şey. Ama panik yapmayın. Bunların çoğunun panzehiri var, böyle durumlarda bir veterinere başvurmanız gerekiyor.

Boğulma

Evcil hayvanınız bilinçsiz ise ağzını açın ve nesneyi parmaklarınızla çıkarmaya çalışın. Hayvan bilinçliyse, bir Heimlich manevrası yapın. Evcil hayvanı yan tarafına yatırın, kaburgaların hemen arkasına baskı uygulayın ve ellerinizi öne doğru bastırın. Bu, öğeyi dışarı itmeye yardımcı olabilir. Veterinere götürmesi için başka birini bulun, böylece yolda bunu yapmaya devam edebilirsiniz.

Nöbetler

Bir nöbet genellikle 3 dakikadan daha kısa sürede gerçekleşir. Sizin işiniz, hayvanın nöbet geçirirken güvende olduğundan emin olmak. Tüm hareketli mobilyaları evcil hayvanınızdan uzaklaştırın. Ellerinizi hayvanın yüzüne koymayın, dilini ağzından dışarı çekmeyin. Nöbet bittiğinde veterinerinize başvurun.

Arı Sokmaları

Arı sokmaları genellikle sadece küçük bir şişlik ve kaşıntıya neden olur. İğneyi görebiliyorsanız, bir kredi kartı kullanarak kazıyın veya cımbızla çıkarın ve ardından veterinerinize başvurun.

Sıcak Çarpması

Hayvanınız aşırı derecede nefes alıyorsa, salyası akıyorsa, nefes almakta güçlük çekiyorsa veya diğer sıcak çarpması belirtileri gösteriyorsa, onu hemen gölgeli bir alana götürün. Boynuna ve başına soğuk, ıslak bir bez koyun. Ayrıca hayvanı veterinere götürmeden önce soğuk suyla, yıkayabilirsiniz.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar