MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedilerin Tüy Dökmesindeki Başlıca Sebepler Nelerdir?

6.07.2023 00:47:46

Minik patili dostlarımızın tüyleri mi dökülüyor? İşte size ne yapmanız gerektiği konusunda tam rehber! Kedi dostlarımızda görülen tüy dökümü oldukça sık bir şekilde karşılaşılan bir durumdur. Bir kedi dostumuzun tüy dökümü çok olağan bir durum olmakla birlikte bazı belirli süreçleri bulunur. Kedi dostlarımız gibi insanlarda da saçlarda uzama ve dökülme dönemleri bulunabilir. Fakat kedi dostlarımızda tüy dökümü sağlıklı görünebilmek ve tüy yenilemee olarak düşünülebilir.

Bununla birlikte vahşi doğa üzerindeki kedi dostlarımız genelde yıl içerisinde iki kez tüy dökümü ile karşılaşır. Bunun ana sebebi ise ilkbahar aylarında ağır kış tüylerinden kurtulmak olacaktır. Sonbahar aylarında da bir sonraki kış tüylerinin uzayabilmesi adına hazırlık yapılır. Kedi dostlarımız evcilleştikten sonra suni ısıya maruz kalınması ile tüy dökme durumunda karışıklık gözlemlenmeiştir. 

Kedim Tüy Döküyor. Ne Yapabilirim?

Minik patili dostlarımızdaki tarama ve sık fırçalama sayesinde tüy dökümü yüksek oranda kontrol altına alınmaktadır. Gün içerisinde fırçalama ve tarama ile ölü ya da gevşek tüyleri gidermek ve ked idostlarımızın tüylerinin daha sağlıklı tutulmasına yardımcı olmak iyi gelecektir. Can dostlarımızın sağlıklı tüy yapısı, düzenli olarak taramadan geçer.

Kedi dostlarımızı gün içerisinde bir kez dahi olsa tarayabilirsiniz. Bu tarama sırasında olumlu ve kısa tutmak minik patili dostlarımızı rahatsız etmeyecektir. Fırçalama ya da tarama işleminde zorluk çıkaran can dostlarımız için bu işlemden sonra ödül maması verebilir ve daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ayrıca kedi dostlarımızdaki tarama durumunu öğretirken kademeli olarak süreyi uzatmanız mümkündür.

Bu süre içerisinde fırçalama veya tımarlama seansları uzatılabilir. Kedi dostlarımızı sık sık taramak onlarla aranızdaki bağı da güçlendirecektir. Minik patili dostlarımızın tüylerini yumuşatmak ya da küçük düğümleri açmak için doğru bir şekilde taramanız önemlidir.

Minik patili dostlarımızı geniş dişli tarak ile taramaya başladıktan sonra ince dişli bir tarak ile devam edebilirsiniz.

Bununla birlikte yaralanmamasına kesinlikle dikkat etmeli ve bu süreçten önce veteriner hekimlere danışabilirsiniz. Kedi dostlarımızın düzenli fırçalamak tüy yumağı oluşumunu azaltacaktır. Bununla birlikte daha fazla bağ kurmanızı artıracaktır.

Ayrıca düzenli taramak kedi dostlarımızın tüylerini pürüzsüz gösterir. Can dostlarımızı sürekli olarak taramayı asla ihmal etmemelisiniz. Ayrıca rutin veteriner kontrollerini aksatmamalı ve onlarla sevgi dolu yaşamanız büyük bir sevinç kaynağı olacaktır.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar