MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedi-Köpek Beslenilen Evde Temizlik Yapmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

7.10.2020 10:55:46

Evcil hayvan türüne ve sayısına bağlı olarak bir evi temiz tutmak çok da basite alınacak bir konu değildir. Bunun yanında evcil dostunuzun bakımı ve temizliği de eğer dışarı çıkan bir hayvan ise ekstra öneme sahiptir. Olası kötü kokuları ve lekeleri önlemek adına rutin temizlik alışkanlığı edinmek ve bu konuda tembellik yapmamak gereklidir. Düzenli temizlik yapılmaması hayvanların kokusunun evin her yeri baskın şekilde kokmasına zamanla biz bu kokuya duyarsız hale gelirken dışardan gelen yabancıların olumsuz anlamda dikkatini çekmesine yol açabilir. Yaptığınız temizlik mükemmel olsa bile kokunun kalıcı hale geldiğinden şikayetçi olabilirsiniz. Bu nedenle evcil dostlarınıza bazı kurallar getirmeli ve temizlik konusunda tembellik yapmamalısınız. Bu hem sizin hem de evcil dostunuzun sağlığı açısından elzem bir konudur.

Odalarınızı Yaz-Kış Havalandırın

Burada ilk olmazsa olmazımız evcil dostunuzun güvenliğini sağladıktan sonra balkon ve pencereleri açmanız. Ayrıca hava sirkülasyonu arasında kalarak üşütmemesini de gözetmelisiniz. Kötü kokuların gitmesi ve taze hava alması için evinizi sürekli havalandırmalısınız. Sabahları yapmanız ayrıca evin içine güneş girmesini de sağlayacaktır. Evcil dostunuzun sıklıkla uyuduğu ve yemek yediği odayı daha sık havalandırmalısınız.

Evcil Dostunuzu Yıkayın

Kedilerin yıkanması biraz zor ve sıklıkla yapılmasa da özellikle köpekleri dışarıda gezintilere çıktığı için belirli aralıklarla özellikle ırkına ve tüy yapısına bağlı olarak yıkamanız şarttır. 15-30 gün aralığında yıkamanız mevsim şartları doğrultusunda da belirli bir rutine oturtmanız veteriner hekiminizden görüş de almanız ölçüsünde tavsiye edilen banyo süresidir. Banyo yaptırmak için vakit ayıramıyorsanız kedi ya da köpek parfümü tercih ederek kısa süreli çözümler üretebilirsiniz.

Tüy Taramayı Atlamayın

Bu durum evcil dostlarınızın tüy sağlığı kadar evde kirlilik yaratmaması açısından da önemlidir. Tüy dökümünü komple ortada kaldırma şansımız maalesef bulunmuyor ama bunu kontrol etme ve minimum seviyeye çekmek yine bizim elimizden geçiyor. Tüy yapısına bağlı olarak kedi olsun köpek olsun vaktiniz var ise günlük yok ise haftalık belirli rutinlerle tüylerinin parlak ve canlı görünmesi için taramalısınız. Bunun yanında tüm ölü tüyleri de temizleyeceğiniz için etrafta göreceğiniz tüy oranı fazlasıyla azalacaktır.

Koltuklara Örtü Serin

Koltuklarınızın yüzeyinin kirlenmemesi ve yıpranmaması adına bu eski yöntem her zaman işe yaramıştır. Genelde çocuklu evlerde kullanılan bu yöntem aynı şekilde kedi ve köpekli evlerde de kullanılabilir. Özel günler haricinde günlük yaşantınızda başvuracağınız bu yol koku sinmesine karşı da eşyalarınızı koruyacaktır. Tüm koltuk ve kanepeleri temizlemek yerine sadece bu örtüleri yıkamanız zamandan da tasarruf sağlamanızı sağlayacaktır.

Evinizi Uygun Eşyalarla Dizayn Edin

Eğer bir evcil hayvana hayatınızı açıyorsanız ortak bir yaşam süreceğinizi unutmayın. Bunun akabinde satın alacağınız ev eşyalarını da buna uygun ölçüde seçmeniz, temizlik konusunda sizi rahatlatacaktır. Kolay süpürülebilen ve yıkanabilen halı ve kilimler seçmeniz, koltuklarınız dış yüzey kaplamasının kediniz tarafından tırnak izleriyle dolabileceğini öngörmeniz de sizi biraz kısıtlasa da temizlik açısından çok daha rahat olabileceğiniz eşya seçimiyle daha mutlu olmanızı sağlayacaktır.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar