MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Kedinizi Hangi Tip Tarakla Nasıl Taramalısınız?

21.01.2021 13:50:49

Kediler günün büyük bir bölümünü temizliklerine harcasalar da dışarıdan bir elin değmesi gereken durumlar olabilir. Özellikle uzun tüylü kediler için tarama rutini olmazsa olmazlar arasındadır. Tüylerinin kıtık olmaması ve derisinin havasız kalması sonucu cilt hastalıkları yaşamaması açısından tüy uzunluğuna bağlı olarak gün aşırı ya da haftalık olarak taranmaları bakımları açısından önemlidir.

Yavruluğundan itibaren sizinle olan kedinizi taranmaya alıştırmanız ileride yetişkin dahi olsa mızmızlanmadan isteyerek kendini taratma konusunda ve tüylerinin bakımının yerine getirilmesi konusunda kucağınıza kendiliğinden yatacaktır.

Kedilerin Taranmasının Olumlu Yanları

  • Tüyleri son derece sağlıklı ve canlı kalır.
  • Ev içerisinde eşyalarda ve üzerinize yapışan tüylerde azalma olur.
  • Kendini temizlerken yuttuğu ve daha sonra kustuğu tüy oranında düşüş olur.
  • Uzun tüylü kedilerin tüyleri kıtıklaşma ve keçeleşme olmaz.
  • Herhangi bir cilt sorununda tararken tüm vücudunu kontrol etmiş olursunuz.
  • Onunla daha da yakınlaşarak aranızdaki bağı geliştirirsiniz.

Kedileri Tararken Uygun Tarak Seçimi

Birbirinden farklı ve tüy yapısına uygun kedi tarakları bulunmaktadır. Öncelikle kedinizin tüy yapısını iyi analiz etmelisiniz. Tüysüz, kısa tüylü, orta tüylü ve uzun tüylü olmak üzere kedileri kendi aralarında kategorilere ayırabiliriz. Uzun tüylü kediler için dişleri çok daha seyrek ve sık olmayan taraklar uygun olacaktır. Birbirine dolanmış tüyleri ayırma konusunda da canını acıtmayacaktır. Ayrıca bu oluşan kıtıklar bu tip kediler için oldukça büyük bir problemdir. Derinin hava almaması sonucu bir takım cilt rahatsızlıklarını da ortaya çıkarabilir. Bunun genelde kedi sahipleri keserek çözmeye çalışsa da çok tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer kıtık tarağıyla açılmıyorsa en doğru önerilerden biri tüylerinin tıraş edilmesi olacaktır. Orta tüylü ve kısa tüylü kediler için ise tırnak aralıkları dar her tipteki tarak uygundur. Bunun yanında ölü tüylerini toplamaya yarayan kedi tüy toplama eldivenleri de fazlasıyla iş görmektedir. Yumuşak bir yapıya sahip taraklarda bu tip tüylerde tercih edilebilir.

Kedinizi Nasıl Taramalısınız?

Bazı kedilerin taranmaya alışması vakit alabilir. Bu nedenle ufaklıklarından itibaren tüylerini taranmaya alıştırmanız önemlidir. Onun ilk başlarda uykulu ve ilgi beklediği zamanları takip etmeniz huysuzluk çıkarmaması açısından elinizi güçlendirebilir. Tarama süresini de olabildiğince kısa tutarak süreyi zamanla artırmalısınız. Bu duruma zamanla alışan kedinin taranmayı kendiliğinden arzu edeceğini hatırlatalım. Taramaya başlamadan önce onu biraz elinizle sevmeli ve ilgi göstermelisiniz. Bazı hassas bölgelerinde tarağı sürerken dikkatli olmalı huysuzluk çıkardığı kısımları taramaya ara vermelisiniz. Tüylerin çıktığın yönde taranması ve bunu alışkanlık haline getirmeniz tüy görüntüsü açısından uygun olacaktır. Taranma işleminden sonra onu mutlaka ödüllendirmeli ve bu rutinin onun iyiliğine olduğunu ikna edebilmelisiniz.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar