|
|||||||
Sürüngenler Genel icinde Sürüngen Besleyenler yada Beslemiş olanlar kimler konusu , arkadaşlar ben 3.5 sene boyunca bir green the green (iguana) besledim aldığımda 20 cm di onu kaybettiğimde ise 1.22 cm di çok güzel zamanlar geçirdim. ve çok kötü zamanlarda geçridimm. ...
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
arkadaşlar ben 3.5 sene boyunca bir green the green (iguana) besledim aldığımda 20 cm di onu kaybettiğimde ise 1.22 cm di çok güzel zamanlar geçirdim. ve çok kötü zamanlarda geçridimm. adına face de guduset sen bizim herşeyimi<sin diye gruplar açtık çok şeyler yaptık kısaca. ama bir gün onunla ülkemizde çok nadir cüret edilipte yaptırılan ameliyatlaran birini geçirdi "cleoca perelepsusu sonucu nekroz" ve bunun sonucunda nekroz oluşan bölge experte edildi çok sağlıklıydı ama emeliyattan 3 ay sonra onu kaybettim malesef önümüzdeki 2 ay sonra onu kaybetmemin 1. senesi olacak. gözüm gibi baktım yeri geldi gözümden de sakındım ama ellerimden kayıp gitti maleseff...
Birkaç Tane resimini de sizlerle paylaşmak istedimm... ![]() GUDUSET ŞİMDİ BİR MELEK OLDU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BUNLARDA OLDUĞU AMELİYATDAN SADECE 2 KARE MİDENİZ KALIRMAZSA BAKMAYIN ![]() ![]() Bu mesaj en son " 07-03-09 " tarihinde saat 16:51 itibariyle harakirist tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
aramızda hiç sürüngen besleyen yokmu ???
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
2005'te iki tane erkek yavru su kaplumbağası almıştık. 4 sene boyunca ısıtıcısıyla, filtresiyle, kayasıyla, oyuncağıyla kare akvaryumlarında yaşadılar. Birisinin ismini Çıtır diğerinin ismini Kıtır koymuştuk. Onlarla 4 senem çok eğlenceli geçmişti fakat sonunda öldüler
Onlardan geriye kalanlar ise sadece bahçemizdeki onlara ayırdığımız küçük mezarlık ve bu iki fotoğraf...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
gerçtekten çok tatlılar. bir sürüngene bakmak çok kolay bir şey değil tamamen sabır gerektiren bir şey. bir köpekten ve kediden daha çok ilgilenmeniz gerekiyor ve bir kedi ve köpekten daha masraflılar açıkcası
Bu mesaj en son " 07-03-09 " tarihinde saat 16:53 itibariyle harakirist tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
ben öğrencıyken semenderım vardı ıkı tane fasulye ıle pırasaam..2 yıl yaşadılar benımle akvaryumları vardı cok tatlıydılar kocaman olmuslardı..once fasulyemı bırkac ay sonrada pırasamı kaybettımm ![]() sonra ıkı tane kaplumbagam oldu aslında uc taneydı ama bırıcık kızım akvaryumdakı kaya ıle camın arasına boynunu sıkıstırıp öldü kalan ıkı oğlum cengız ile basri benımle 3.5 sene yaşadı kocaman akvaryumları vardı ısıtıcısı fıltresı herseyı ıle mukemmek bır evları vardı..ama benım bu sene ortaya cıkan cıddıı bır rahatsılzıgım sonucu akvaryumu kaldırıp temızleyemez oldum..annemm ben ıstemem evıme dedı kapıcıya soledım yardım et bıraz parar verırım dedım ben ellemem dedı erkek arkaadsım sureklı sehır dısı veya yurtdısında oldugu ıcın oda fazla ılgılenemedı elimde harap oluyorlar dıye bır aıleye vermek zorunda kaldım şimdi kocaman bır aılelerı var ![]() bendne bu kadar başka hıc surungenım olmadı ama bu ıguanalar cok ılgımı cekıyor ama tabıkıde evdekı ıkı haylaz oğlumla (kedılerle) bir arada tutamam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
evet evde kedi yada köpek varsa beslemeni tavsiye etmem çünkü benim kızımın ölüm sebebi evde bulunan dogo arjantin köpeğimdi.
bir gün ben işteyken kızım bulunduğu tetereryumdan çıkmış evde dolaşırken köpeğimle karşılaşıyor ve bir birlerine girmişler iguanalar her ne kadar sakin görünselerde çok cesur hayvanlardır. bir köpekle başa çıkabilecek kadarda güçlü hayvnlardır . biraz kavga etmişler ki iguanalar saldırmadan önce kaskatı kalırlar. burada anladığım kadarıyla kızm saldırı öncesi yine kaskatı kesilimiş köpeğimse onu kendine alınan bir oyuncak zannedip oynamaya başlamış dış derisi köpeğimin patisinden dolayıda aldığı bir tane yara yüzünden enfeksiyon kaptı ve kurtamadaık malesef ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çok üzücü olmuş
![]() Sevdiklerimizden ayrılmak ne kadar zor... Ben hala Çıtır'ımı ve Kıtır'ımı unutamıyorum... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ahh canım yazıkkk
bende cok zlüyorum ozellıklee kapluşlarımı bazen sırkettekı masama bır tane alsammı dıyorum ama sonra gıdişleri yıkıyor ınsanıı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konya
|
1-2 aydır yaklaşık bnimde bir bir kız bide erkek su kaplumbağam var ama henüz ölmediler ölürlerse çok kötü olur
sizce yavruları olurmu :? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
İstanbul (Anadolu Yakası)
|
ben de 2 yıldır 2 adet su kaplumbağası besliyorum. dış filtre, ısıtıcı, cam kuru alan, uv lamba, kısacası profesyonel şekilde bakmaya çalışıyorum. inanın kedi bakmaktan daha zahmetli bir iş. ama bir o kadar da keyifli. bundan sonra bir hayvan daha bakacaksam yine sürüngen olsun istiyorum. semender olabilir..
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| guduset |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|