|
|||||||
Paylaşım - Sohbet icinde Hayatın Anlamı Nedir Desem.. konusu , Birçok insan hayatının bir döneminde kendine sorar.Hayatın anlamı nedir? Çoğumuz mutlu olmak diye cevaplarız. Ama mutluluk kişiye göre değişir. Kimini sağlık mutlu eder kimini statü kimini para. Sanatla meşgul olamkda ...
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Birçok insan hayatının bir döneminde kendine sorar.Hayatın anlamı nedir? Çoğumuz mutlu olmak diye cevaplarız. Ama mutluluk kişiye göre değişir. Kimini sağlık mutlu eder kimini statü kimini para. Sanatla meşgul olamkda hayatın anlamıdir kimileri için. Hoş bir aile kurup onlar erdi muradına şeklinde bir hayat tarzıda bazılarına yeter. Bütün bunlara sahip olduğu halde mutlu olmayan olamayan nice insanlar vardır.
Şahsi fikrim sağlıklı insanca bir şekilde hayat sürmek insan için öncelikle şarttır. Bundan sonrası kişinin ideolojisi ve yetenekleriyle değişir. Sayın dostlardan cevap geldikçe bende kendimce birşeyler karalayacağım burada.İlk etapta bukadar yazmayı kafi buluyorum.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Offff offff ne güzel bir soru bu yaaaaa
![]() SÜPER cidden... Ama cevap çok zor....daha doğrusu bu sorunun cevabı var mı acaba? HAYATIN AN-LA-MI? yani hayatı tanımlamaya kalktığımızda bulmamız gereken şey....ama bu şey nasıl bir şey? bu soru beni her köşe başında sıkıştırır hiç rahat bırakmaz ''hoooop nereye, dur bakalım'' der...): çoğu zaman boşa yaşadığımızı düşünürüm...daha doğrusu uğruna mücadele verdiğimiz şeylerin önemsiz olduğunu başka şeyler için yaşama sıkıca sarılmamız gerektiğini düşünürüm... para pul... mevki kariyer... sağlık.... insanların aşk dediği şey(gerçek olanı bilmiyorlar bence karşılıklı ticaretlerinin adını aşk koymuşlar bu da ayrı bir konu kalsın şimdi )....bunlar gözümüze perde olmuş gibi....öyle çok insan var ki hayatın 'anlamını' bunlarda arayan... sanki daha güzel ve gerçek değeleri kaçırıyoruz gibi geliyor bunlara takılarak ( kendim için söylemiyorum genelleme yapıyorum )hayat bir arayış gibi... ama mücadele değil... olmamalı.... daha güzel bir ad bulmalıyız mücadele yerine....bu mücadele kelimesine sığınıp çok yoruyoruz kendimizi.... arayış olsun adı.....dinamik bir arayış....eğlenceli, keyifli, meraklı.....hani yani bu hale getirebilsek bakış açımızı değiştirsek ne güzel olurdu.... hayatın anlamı belki de o anlamı bulmak yerine onun anlamını aramaktan geçiyor....ne öğrenirsek o anlama çabası sırasında öğreniyoruz belki....o sırada yetişiyoruz, büyüyoruz, çoğalıyoruz, hatta hatta farketmesek de 'katışıyoruz''.....belki anlam ararken anlamlı hale geliyoruz kim bilir (: yoksa hayatın çabası bu mu? kendiyle ilgili aslında cevabı bildiğini bir soruyu sordurarak anlamından ziyade kendimizi mi bulmamızı istiyor? o kendimizdeki ruhçuların dediği gibi herkeste aynı olan şey yani 'öz' mü? bizler aslında bir olduğumuzun farkına varmakla mı görevliyiz? sebep bu olabilir mi... bir tümden gelim mi yöntem? kadim bilgelere kulak mı vermek lazım.... vs vs vs... dedim ya işte....soru pek bir çetin.....bense cevap yerine saçma sapan sorular sordum sanırım (: ve bu bi kaçıştır aslında.... çaktırmadan kaçtım sanırım :P olsun görmezden geliverin.... sağol djpink...harika bir soruydu... gece gece dank etti valla.. iyi oldu... tekrar sağol.... aklıma gelirse yine kendimce ben de bir şeyler eklerim ![]() Bu mesaj en son " 29-10-08 " tarihinde saat 05:05 itibariyle >Ferik ve Bulut< tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Çok teşekkür ederim katılımın için bende aklıma geldikçe sorularına kendimce yanıt bulmaya en azından kendi açımdan cevaplamaya çalışayım.. Galiba bende kaçtım müthiş bir soru yagmuru ve girersek uzun sürecek bir muhabbetin çagrısı gibi.. Görüşmek üzere
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Hayat nedir ki?
Kaç kez yaşayacağız? Ben de soru yağmuruna başlıyorum galiba.. susmak lazım böyle zamanlarda.. Belki de haklısınız.. Tüme varım.. Kendini bulabilmek anlamı.. Ama ben hayatın ne olduğunu bulursam, anlam katmak o kadar zor olmayacak ona.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Soruyu okuyunca yine aynı şeyi düşündüm; 'Bu soru tehlikeli''...
Aklı olana sahiden tehlikeli.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hayatın anlamı mutluluktur...
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Hayat anlamsızlığında bizim anlam kazandırmaya çalıştığımız saçmalıklar toplamıdır. hayat geç ölmeye çalışmak tan başka birşey değildir. dünyaya eser bırakamıyorsan yaşamak anlamsızdır tıpkı bizlerden önce ölen milyonlarca unutulmuş insan gibi.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kormamaktır bence
Bir adım atmadan önce korkarak değil cesaretle adım atın. Sonuçta ondan sonra ne olacağı bilinmez ! Şu an sıkılarak oturuyorsanız 1 saniye sonra da aynısı olmuyor olabilir. Pisicik bilir benim hikayeyi Allahım ben takıldım şu konuya neyse sussam iyi olacak |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
hayatın,yaşamanın o kadar çok anlamı varki! saymakla tükenmez.
bebeklikten itibaren iyisiyle kötüsüyle,tatlısıyla acısıyla alınan her nefesin anlamı vardır!.... bence |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
|
evet çok bilene zor bir soru bu...beklentisi çok olmayana ise kolay bir soru olsa gerek!
kime göre hayat? bir aşk tutkununa mı, bir iş koliğe göre mi bir dost canlısına mı, hayatında kendini evine adamış bir anneye göre mi, kendinden başka herkese kulak vermiş bir insana mı, kaybedeceği hiçbir şeyi olmayan birine göre mi bir inançsıza göre mi,bir din adamına göre mi, şehirde kendini bulmaya çalışan bir ümitsize göre mi yok sa bir köylüye göre mi! kime göre hayat???hangi koşullarda ve ve en fazlası neye göre hayat? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Bence...
Hayatın anlamı.. Nedir nedir*** ?? Bence hayatın anlamı ![]() Sevmek ve paylaşmaktır... ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Hayatimin anlami kizim, oglum ve esim ..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Amaçlar, hedefler,,
![]() |
|
|