|
|||||||
Kuşlar Genel icinde Papağanlarda Vücut Dili konusu , Papağanların davranışlarının önceden tahmin edilebilmesi, istenmeyen olayların engellenmesi, papağanın sağlık durumunun tespiti amacıyla papağanların önceden vermiş oldukları işaretlerin iyi okunması gerekmektedir. Agresiflik İşaretleri -Bütün vücuttaki tüyleri kabartma(daha iri ve daha ...
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Papağanların davranışlarının önceden tahmin edilebilmesi, istenmeyen olayların engellenmesi, papağanın sağlık durumunun tespiti amacıyla papağanların önceden vermiş oldukları işaretlerin iyi okunması gerekmektedir.
Agresiflik İşaretleri -Bütün vücuttaki tüyleri kabartma(daha iri ve daha tehlikeli görünme çabasıdır) -Tek ayağı öne doğru kaldırma -Göz irislerini sürekli açıp kapatmak -Tepeli türlerde tepesini kabartmak(aynı zamanda heyecanın da belirtisidir) -Gagayı birbirine vurarak sert bir 'çıt' sesi çıkartmak -Daha çok amazon türlerinde kuyruk tüylerini yelpaze gibi açmak -Kanatları yarım veya tam olarak açmak -Gagayı hafif aralamak -Göz bebeğini kısmak -Sırt üstü yere yatmak (bazı türlerde öleceğini düşünerek alacağı son pozisyondur, hayatı pahasına kendisini savunacağından son derece dikkatli olmak gerekmektedir) -Kafayı aşağı doğru eğerek yan bakmak -Hırlamak Korku işaretleri -Boynu yukarıya doğru uzatmak -Sırt üstü yere yatmak (bazı türlerde öleceğini düşünerek alacağı son pozisyondur, hayatı pahasına kendisini savunacağından son derece dikkatli olmak gerekmektedir) -Hırlamak (bazen çok evcil papağanlar dahi korkunca hırlayabilir) Uyku işaretleri -Özellikle yanak tüylerini kabartmak -Tek ayak üzerinde durmak -Çok derin bir uyku olacaksa kafayı kanadın arasına sokmak -Alt gagayı üst gagaya sürterek 'gırç, gırç' şeklinde ses çıkartmak ![]() ![]() Not: Pek çok papağan türü öğle saatlerinde kestirebilir. Bu bir hastalık belirtisi olarak algılanmamalıdır. Hastalık işaretleri -Tüm tüyleri kabartmak -Sürekli tek ayak üzerinde ve / veya kafes tabanında durmak -Sürekli uyumak -Kafayı sürekli kanadın arasında tutmak İlgi istediğinde -Tek bir ıslık çalmak, belli süre sonra tekrarlayarak yanıt beklemek -Kafa kısmındaki tüyleri kabartarak kafes kenarına gelmek -Kendi ismini tekrarlamak Normal durumda -Tüylerini düzeltmek -Etrafta olan bitenle ilgilenmek -Kafesin içerisinde tur atmak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
demekki benim papağanım, hem sağlıklı hemde agresif
ama gagası 2 tona kadar basabilen bir jaco için sakin.. en azından kimseyi ciddi biçimde yaralamaya yltenmedi ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bzm jako'nun saldırsına uğradım ben xD
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Off yauv aklıma Yakupla Cafer geldi...
Yakup yabaniydi ama Caferle birbirimize aşık olmuştuk.... Çok tatlı bir papağandı /: (Hayır hayır istemiyorum papağan filan, hem lafın gelişi söyledim... Sevmem ben öyle canlıları.... Kursağımda kalıyor nasılsa her şey /: ) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| dili, papaganlarda, vucut |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |