Diğer kedi köpek sahipleri ile tanışıp paylaşımlardan yararlanmak ister misiniz?

Geri Git   Mihav.com > Kuş Forumları > Kuşlar Genel

Kuşlar Nasıl Konuşabiliyor?

Kuşlar Genel icinde Kuşlar Nasıl Konuşabiliyor? konusu , Kuşlar nasıl konuşabiliyor?: Her insan ağzıyla konuşur; ama konuşabilmeyi sağlayan asıl organ beyindir. Beyinde oluşan düşünceler dilimize ve dudaklarımıza aktarılır. Hayvanlar bu nedenle konuşamaz. Papağan ve benzeri kuşların yaptıkları konuşma ...

LinkBack Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-09, 16:47   #1
sudehan

sudehan üyesinin avatarı

Antalya
Varsayılan Kuşlar Nasıl Konuşabiliyor?

Kuşlar nasıl konuşabiliyor?: Her insan ağzıyla konuşur; ama konuşabilmeyi sağlayan asıl organ beyindir. Beyinde oluşan düşünceler dilimize ve dudaklarımıza aktarılır. Hayvanlar bu nedenle konuşamaz. Papağan ve benzeri kuşların yaptıkları konuşma değil, mükemmel bir ses tınısı ezberi ve tekrardır. Sesleri ezberler ve taklit ederler. Kuşların ses organları memeli hayvanlardan farklı olarak gırtlakta değil göğüs kafeslerin dibinde, karın boşluğunun derinliklerindedir. Kuşların doğasında ses taklit yeteneği vardır. Doğayla iç içe yaşarken diğer kuşların seslerini taklit ederek bir çeşit iletişim sağlarlar.
HABERVİTRİNİ.COM
sudehan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-09, 16:53   #2
pisicik

pisicik üyesinin avatarı

İstanbul (Anadolu Yakası)
Blog Başlıkları: 13
Varsayılan Cvp: Kuşlar Nasıl Konuşabiliyor?

Paylaştığın için teşekkürler
Ben de bir Taklitçi Kuş'un diğer sesleri taklit ettiğini görmüştüm Mesela kameranın sesini taklit ediyordu
pisicik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-09, 11:43   #3
fetie

fetie üyesinin avatarı

İstanbul (Avrupa Yakası)

çok sagol canım ezber yaptıklarını biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum
fetie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-05-09, 00:33   #4
sudehan

sudehan üyesinin avatarı

Antalya

rica ederim.ailesinin artık bakamıyorum dediği bi muhabbet kuşumuz var işyerinde, bakımını üstlendik hepberaber ve konuşuyor çokda geveze üstelik . o nedenle biraz araştırayım dedim nasıl konuşuyor
sudehan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Yaz

Bookmarks

Etiketler
konusabiliyor?, kuslar, nasil

Konu Araçları
Mod Seç