Kopegime bes alti gundur tavuk veriyorum tabi bu aptalligim son olacak yaninda da pilav egzama yaptigini duydum simdi verdim diye bir sey olur mu artik haftada kac gun veriyim tavuk derisi veriyim mi lutfen yardimci olun en cok ta mujgan hanim...
Tavuk eti çok yağlıdır. İnsanlar bu yağı ter yoluyla atarlar ancak köpeklerde ter bezleri olmadığından vücutları bu yağları atamaz. Yağı atmaya çalışan vücutta yaralar çıkar ve tüy dökümü olur. Biz buna egzama diyoruz. Elinizden geldiğince köpeğinize tavuk eti veya tavuk etli mamalardan uzak tutun. Kışın havalar sıcak olmadığından fazla zararı olmuyor. Kışın istisnalar olabilir. Ancak yazları havalar çok sıcak olduğundan egzama gibi sorunlar çok fazla oluyor. Eğer köpeğiniz egzama olursa ayrıca iyileşmesi içinde çok büyük masraflara girmek zorunda kalırsınız.
Yazın çok sıcak geçiyor. Bence hiç vermeyin yazları ben öyle yapıyorum. Bi ara verim dedim köpeğimden günde poşet poşet tüy çıkmaya başladı. Hiç riske atmayın kendinizi bence. Kış soğukları başlayınca da ayda 3 4 kere verirsiniz. O size bağlı