|
|||||||
Kedi Sağlığı icinde Lütfen Yardım !? konusu , Arkadaşlar bir irna kedim var. Yaklaşık 1 seneden beri bende. Bu süre boyunca tüyleri çok uzadı ve karıştı. İlk deneyimim olması nedeniyle tüyleri konusunda pek hassas davranmadığımı itiraf etmetliyim. Tüyler ...
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
Hatay
|
Arkadaşlar bir irna kedim var. Yaklaşık 1 seneden beri bende. Bu süre boyunca tüyleri çok uzadı ve karıştı. İlk deneyimim olması nedeniyle tüyleri konusunda pek hassas davranmadığımı itiraf etmetliyim.
Tüyler çok karışınca ben traş ettirmek istedim, zaten bayağı uzamıştı. Ama gittiğim veteriner iran ve siyam kedilerinin traş edilmeediğini; traş edildikleri takdirde psikolojilerinin bozulacaklalrını söyledi. Bu konuda deneyimi olanlar lütfen bana yardım etsinler. Ayrıca tüylerinin dökülmemesi için ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz de çok sevinirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Merhaba
Ben de kedilerimi traş ettiriyorum ama şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım. Ama iran ve siyamların psikolojilerinin bozulduğu hakkında da bir şey duymamıştım şu ana kadar. İstanbul da olsaydınız size birkaç kedi-köpek kuaförü önerebilirdim. Bu işi makina yerine makasla istediğiniz boyda yapan yerler var. Ama bu mevsim traş için pek uygun değil zaten. Hayvanın hastalanmasına neden olabilirsiniz. Çok keçeleşmiş yerleri hafif makasla keserek düzeltebilirsiniz bence. Bunun dışında internette satış yapan sitelerden özellikle iran kedileri için önemli olan tüy topak açıcı spreyler var. En başta ondan edinin. Furminator diye de bir fırça var. Ben kedilerime bundan kullanıyorum ve inanın çok memnun kalacaksınız. Tararaken o kadar çok tüy çıkıyor ki inanın o tüylerden 1 kedi daha çıkar. Furminator dökülecek olan çok ince tüyleri daha alıyor. Ama kesmeden veya yolmadan yapıyor çok ince dişleri sayesinde. Günlük olarak taradığınızda tüy dökülmesinden çok büyük bir oranda kurtulmuş olacaksınız. Bir de sarımsaklı tabletler var. Bir nevi vitamin takviyesi gibi bir şey. Onlarda tüy ve deri sağlığı için gerekli maddeleri içerdiğinden tüyler daha az dökülüyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Hatay
|
Bilgiler için teşekkürler ama tüm tüyleri dipten karışmış tüylerinin düzgün olduğu hiç bölge yok
![]() ![]() Öyle kalması doğru olur mu ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Selam,
İran kırması erkek kedim var tüylerini yazın traş ettirdim herhangi bir problem olmadı hatta yazın sıcağında o tüylerden kurtulunca daha hareketli oyun oynar hale geldi |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
bence de kestir bişey olacağını sanmıyorum
|
|
|