|
|||||||
Kedi Irkları icinde Siyam Kedisi konusu , Temel Özellikleri Renkleriyle beraber Siyam kedilerinin kişiliklerinin de degıstiği inancı oldukça yaygındır. örneğin fok lekelinin daha dışa dönük, mavi lekelinin daha şefkatli, çikolata lekelinin ise daha neşeli ve oyuncu olması ...
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
Temel Özellikleri
Renkleriyle beraber Siyam kedilerinin kişiliklerinin de degıstiği inancı oldukça yaygındır. örneğin fok lekelinin daha dışa dönük, mavi lekelinin daha şefkatli, çikolata lekelinin ise daha neşeli ve oyuncu olması gibi. Tüm Siyam kedileri zeki ve dikkatlidir. Görünüş ve Vücut Yapısı Genişten incelerek inen takoz biçimli kafası, orta boyda olup beden ölçülerine uyumludur. Burundan başlayarak kulaklara doğru tam bir üçgen oluşturur. Bıyık bölgesi fazla çıkıntılı değildir ama erkek kedilerin çeneleri daha belirgindir. Boynu zariftir. Ağız kısmı narin, uzun ve üçgendir. Sivri uçlu kulakları altta geniştir ve birbirlerinden ayrıktır. Doğulu badem biçimli gözleri burnuna doğru daha da çekikleşir. İki gözünün arasındaki mesafe bir gözün büyüklüğünden daha uzun olmamalıdır. İnce kemikli orta boy gövdesi sıkı kaslıdır. Vücut hatlarında hep kalından inceye doğru akış vardır. Omuzları ve kalçaları göğüs kafesiyle aynı kalınlıktadır. Bacakları incedir ve arka ayakları önlerden daha uzundur. Küçük ve oval patileri zariftir. Uzun ve ince kuyruğu ucuna doğru daha da incelir. Bedenine doğru yatık duran tüyleri ince, parlak ve kısadır. Tüy Bakımı Mevsiminde bolca tüy dökme eğilimleri olduğundan her gün ölü tüyleri temizlemek için fırçalanmaları gerekir. Bunun dışında fazla tüy bakımı gerektirmez. Kökeni Soylu ruhlarıyla bu kediler eski Siyam'da (Thailand) yıllarca saray mensuplarının ve kutsal tapınakların bekçiliğini yaptılar. Asla yabancı ellere teslim edilmeyen, sevilen ve sayılan bu kedilerin ilk İngitere'ye ge---cıs---i Siyam kralı tarafından 1880'lerin başında İngiltere başkonsolosu Owen Gould'a hediye edilmesiyle oldu. Amerika'ya giden ilk Siyam da benzer bir şekilde konsolos David Stickles vasıtasıyla Siyam kralının first lady Mrs. Rutherford B. Hayes'e hediye göndermesiyle 1878 de gerçekleşmiştir. Dayanılmaz çekicilikleriyle Siyam kedileri kedi sevenleri kendilerine hayran bırakmışlardır. Degısik renkler elde etmek için yetiştiricilerin yaptığı çalışmalar sonucunda bazı Siyam kökenli yan ırklar ortaya çıkmıştır. Bunlardan bazıları Colorpoint Shorthair, Javanese ve Ocicat'tir. Karakteri: Zeki, oldukça duygusal Bakım: Fazla bakım gerektirmez; haftada birkaç kez taranmalı/fırçalanmalı. Rengi: Himalaya modeli; mavi; çikolata rengi; leylak rengi noktalı Tüy Şekli: Kısa Çıkış Yeri: Tayland/Büyük Britanya Vücut Yapısı: Orta ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
Siyam Kedisi Fotoğrafları
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
allaahhımm nedır bu fotolarr ooyy tıpsızler (kendımı kaybettım heralde bakarken karsı masamdakı kız bana garıp garıp bakıyor)
bende sıyam annesı oldugum ıcın cogu zaman kendımı cok sanslı hıssedıyorum oldukca zekıler, yaptığı hareketler tavırlar cogu zaman sasırtırbenı, zekası nerdeyse 5 yasındkaı bır cocuga esdeger(sayet yıgenımı cogu zaman altettıgını gordum) oldukca geveze bır ırk ınsanla konusmayı cok sever, kendını ınsan sanır, pazar sabahı kahvalsıtında muhakkak masada olmalıdır mesela dıgeri halıda debelenırken siyamim masada bızımle sohbet eder helee bir konusma onunla anında suratını düşürür, oldukca tıtızlerdir temızlıgıını bakımını asla ıhmal etmez, kumunda mınnacık bır kaka varsa adımını atmaz, fazla tuy dokmez, oyun oynamayı cok severler.. aama cogunlukla şaşı olurlar, olgunluk donemlerınde kısırlastırıldıktan soınra fazla kılo almaya baslarlar dıkkat edılmelı hatta dıet mamaya baslanmalıdır, yas ilerledıkce yuzlerındekı o koyu renk tuyler vucuduna ınmeye başlar (bızım artık tum kafamız sıyah oldu) oldukca sorunsuz bır cınstır.. sevgıler |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
bencede haklısın çok zekiler benim kedimde öyle ama bi işemese.Çok gevezeler.Sevilmeyi çok istiyorlar.Benim şeroda koyulaşıyo...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
zamanla gecer işeme sorunu korktugu ıcin oluyordur annesı, sen babaanneyı yumusat sevsın onu bak nasıl ogrenecek kumunu sıdıklı şaziyyee
ama bence odalarını kapat canım işeyecek yer bulamayınca mecbur gıdecek kumuna..annem gelınce bana hemen onune yatar sıyamı annem yere oturup mındeer koyar ayaklarına gel bebegım der bızımkı koşa koşa gıder yatar annem sallar hafıff hafıf hem konuşur onunla sıyamıde hııc susmaz cevap verır anlatır onsuz zamanlarını bölee bi kedii işde..pazar sabahı kahvaltısında babamm bızdeyken yayılır masaya gazete okur sıyamıde onunla konusur konusur babadan cevap yok arada bı sus oğğlum ya gazete okuyruz en son sıyamıı onun okudugu sayfadan kafayı cıkartıp parcalar gazteyıde rahatlar geveze bunlarr.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aslında babişi ikna edersem Mantis'e eş olarak babişin arkadaşının dişi Siyamını alıcam...Yani alırsam
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
babaanenmi ikna edemiyorum.Kedileri hiç sevmiyo hala korkutuyo yapma günah bütün veterinerler senin yüzünden olduğunu söylüyo diyorum oda benim yatağıma işemesin dövmem kızmam diyo bende zten sen onu koltukları tırmalıyo diye dövdün diyorum sev diyorum günah diyorum hala aynı davranıyo.Bide şero babaanneme tuhaf bi hareket yapıyo bıyıklarını titretiyo çok komiğime gidiyo kuşlarada yapıo aynısını.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
heycandan yapıyordur belkı sıpa
aslında sorun belli bence ne kadar sevmese de sonuçta babaanne yumusak kalplidir sen bence onu suclayıcı bole kotu davranma babaanneye tatlı tatlı annat o zaten yatagına cıkmasından rahatsız o zaman odasının kapısını kapatsın zamanla gırmeye gırmeye oranın yasaklı bolge oldugunu anlarr kedıcık ![]() bıde tırmalama tahtası al ona bebek daha belkı alışır çok tatlıı mazlum bişii yazıkk ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Siamese Forever !!
Türkçeden anLamayanlar için |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
benim fuffy'm de ananemi sevmiyor kaç kere tırmıkladı bide onu görünce tıslıo
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
Nedense ya babaanneler,anneanneler kedileri sevmez ya da kediler babaanneyle anneanneyi sevmezler...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Mntk ananeme hasta sevio :=]
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
arkadaşlar siyam almayı kafama soktum almayı düşünüyorum duyduğuma göre karak teri köpeğe benziyomuş ailem ya siyam yada van ankara alıcaklar sokak pisisi alabilirmiyim diyince hayır diyorlar=(
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
Siyam muhteşem bir tür van kediside öyle ama siyam daha dost canlısı sahibine daha çok bağlı karakter olarak muhteşem bir tür.Görünüş ve yapı olarak da...
![]() Bu mesaj en son " 09-12-08 " tarihinde saat 10:09 itibariyle semram94 tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
İstanbul (Avrupa Yakası)
|
siyamlar bi köpek kadar sadık & sahibine aşık bi kedidir. Nerde olursam oliym sothıs dye seslendim mi yanımda belirir . O kdr zeki ki şu anda klozete tuvaletini yapmasını öğrenmekte. Başarılı olcağmızdan eminim
![]() |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| kedisi, siyam |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |