Diğer kedi köpek sahipleri ile tanışıp paylaşımlardan yararlanmak ister misiniz?

Geri Git   Mihav.com > Kedi Forumları > Kedi Eğitimi ve Psikolojisi

Kedi sahiplerine öneriler..

Kedi Eğitimi ve Psikolojisi icinde Kedi sahiplerine öneriler.. konusu , **Canınız kedinizle dertleşmek istediğinde, onu kendinizden 50 santim uzağa oturtun. Her ne kadar karanlıkta görme kabiliyeti olsa da birçok kedi ileri derecede miyoptur ve renkleri ayırt edemez. Sizi daha çok ...

LinkBack Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-10-08, 01:18   #1
Djpink
Yönetici

Djpink üyesinin avatarı

Blog Başlıkları: 10
Smile Kedi sahiplerine öneriler..

**Canınız kedinizle dertleşmek istediğinde, onu kendinizden 50 santim uzağa oturtun. Her ne kadar karanlıkta görme kabiliyeti olsa da birçok kedi ileri derecede miyoptur ve renkleri ayırt edemez. Sizi daha çok kokunuzla tanıyacaktır.

**Kediniz çok kilo aldıysa bu genelde gereğinden fazla yemesine ve gereğinden az hareket etmesine bağlıdır. Bu nedenle ilk olarak her istediğinde ona yemek vermekten kaçınmalısınız. Ancak sorun devam ederse başka bir problem var demektir ve bir uzmana danışmanız gerekir.

**Onu her istediğinizde kapıp okşamaya başlamayın. Kedi insanlarla temasa ihtiyaç duyar ama bunu genelde kendisi başlatmak isteyecektir. Eğer gelip bunu talep etmiyorsa ya da siz onu okşarken kulakları geriye yatıyor, kuyruğu daha hızlı sallanıyorsa ona dokunmayı bırakın çünkü sinirleniyor demektir.

**Evinizi idrar kokusu salmışsa kedinizi kısırlaştırmanın zamanı gelmiş demektir. Zaten kısırsa o zaman çiş yaptığı köşeleri hoşuna gitmeyecek kokularla temizlemelisiniz. Sorun devam ederse de onu acilen veterinere götürmelisiniz. Zira ihtiyaçlarını evin değişik yerlerinde gideren bir kedi şımarık değildir. Sağlığının iyi gitmediğinin sinyallerini veriyordur size.
Djpink Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-10-08, 02:48   #2
>Ferik ve Bulut<

>Ferik ve Bulut< üyesinin avatarı

Varsayılan Cvp: Kedi sahiplerine öneriler..

hımmm..bunlar da önemliymiş...
offf ya benim tedim kendini sevdirmezse
bi de umarım töpeğimle anlaşırlar...
yalnız kedi sahipleri diyor ya bir havaya giriyorum bildiğiniz gibi değil
kasım kasım kasılıyorum valla
hoş sahibi olmayacağım...gerçekten sadece arkadaş olacağız....çok içten söylüyorum...sahibi olmak fikri beni rahatsız ediyor cidden...bundan sonraki yaşamında ona yarenlik edeceğim o kadar...
di mi canım tedüm benüm
....offf gel artık....
>Ferik ve Bulut< Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Yaz

Bookmarks

Etiketler
kedi, oneriler.., sahiplerine

Konu Araçları
Mod Seç