Diğer kedi köpek sahipleri ile tanışıp paylaşımlardan yararlanmak ister misiniz?

Geri Git   Mihav.com > Kedi Forumları > Kedi Beslenmesi

1 haftalık kedinin beslenmesi!

Kedi Beslenmesi icinde 1 haftalık kedinin beslenmesi! konusu , işyerimin kedisi 1 hafta önce yavruladı.Yavrularına 2-3 gün baktıktan sonra terketti.. 3 yavru varken şimdi nefes alan sadece 1 tansi ): onu hayatta tutmak için sütü kamış vs. ile içirmeye ...

LinkBack Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-09, 20:15   #1
raix

raix üyesinin avatarı

Question 1 haftalık kedinin beslenmesi!

işyerimin kedisi 1 hafta önce yavruladı.Yavrularına 2-3 gün baktıktan sonra terketti..
3 yavru varken şimdi nefes alan sadece 1 tansi ): onu hayatta tutmak için sütü kamış vs. ile içirmeye çalıştım ve bugüne kadar hayatta.. yalnız başka yalu yok mu sütü içirmenin? kedicik eziyet çekiyor kamışla içirirken..
hatta dün süt içirirken birazda süt banyosu yaptı istemeden (: güzelce ılık suyla duruladım ve fönle kuruttum.. umarım yanlış bişey yapmamışımdır.malum hasta filan olur...

kısacası teknik bilgi istiyorum
raix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-09, 22:36   #2
inissiye

inissiye üyesinin avatarı

İzmir
Blog Başlıkları: 1
Varsayılan Cvp: 1 haftalık kedinin beslenmesi!

minik kedicikler için satılan biberonlar var, onlardan alabilirsiniz.
annesi gibi olmaz ama sütünü daha zevkle içecek ve daha çok doyacaktır, kolay gelsin
inissiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-09, 02:12   #3
raix

raix üyesinin avatarı

İşyerine uğradım ve ilk işim yavruya bakmak oldu.Yerinde göremeyince üzüldüm ama neyseki tek ve savunmasız olduğundan kapalı bir yere koymuşlar (:
bilgi için teşekkürler (:
raix Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-08-09, 14:15   #4
kardelen

kardelen üyesinin avatarı

merhaba...
aynı durumla bende karşı karşıyayım.Yalnız benim kedimin durumu daha acıklı çünkü annesi terketmedi çouklar annesinden ayırdılar ve ben annesinin nerde olduğunu bilmiyorum.Ancak kediler hakkında birçok bilgi sahibi oldum.Çünkü uzun zamandır yardıma muhtaç kedilere baktım.veteriner ya da petşhoplarda küçük kediler için biberon satılıyo ben sordum 15 milyondu.Sokak kedisi olduğu için o kadar para vermek istemedim ve yeni doğan bebekler için satılan damaksız emziği olan biberondan aldım.ilk başita ağzını zorla açıp içirmeye çalıştım.Tabi bunda bir kişi daha bana yardım etti.Sonradan kendi emmeye başladı.Yani şu an biberonla kolay besliyorum.Muhtemel petshoplarda satılan biberonlar minik kediler için daha idealdir.Ayrıca kediye süt verirken yarı yarıya sulandırman gerek ve sütün çok soğuk değil oda
sıcaklığında olması gerekiyo.Aksi halde kedi ishal olur ve ölür.1aylık falan olduğunda da pirinç lapası gibi ek takviyelerle kediyi beslemek gerekiyo..Kısacası yeni doğan bir bebeğin sindirimi nasılsa yavru bir kedinin de sindirmesi o derece zor oluyo bu yüzden bakımı zahmetli iş..Üstelikte günde 3 ya da 4 öğün beslemen gerekiyo kediler çabuk acıkır...Ve yavru kedi normal bir kediden çok daha -fazla süt içer...Umarım verdiğim bilgiler yeterli olmuştur..Bir de unutmadan kedileri yıkamanın doğru olmadığını duymuştur...Kolay gelsiinn...
kardelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-09, 00:06   #5
sahram80

sahram80 üyesinin avatarı

İzmir

ben bu konuda şanslıyım anlaşılan .minik kızım bihter aldığımda 1 aylıktı sütten kesilmişti.direkt mamayla beslemeye başladım.kuru yerken biraz sorlandı ama ıslatıp verince çok sevdi.ilk aldığımda yıkama ihtiyacı duydum.ama çok korktu be 1 saat titredin.fön makinesi kullanmanızı tavsiye etmem.oda çok ürktyo.omun yerine bir havluya sarıp biraz kucağınızda tututnca hemen kuruyorlar zaten.beslenme konusunda malsef bende çok tecrübesizim.3 aylık olana kadar sadece mama dediler.biraz külfetli bi iş mama.evdeki pilav ve makarnadan vermek istiyorum ama korkuyorum dokunur diye.bu konuda tecrübeli arkadaşların deneyimlerini paylaşmalrını istiyorum.şimdiden tşk..
sahram80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-10-09, 04:19   #6
özgürce

özgürce üyesinin avatarı

Bir haftalık kedinin gözleri açılmamış olur, çişini ve kakasını kendisi yapamaz ve yardım edilmezse ölür.
Ayrıca sokak kedisi deyip geçmeyin onun Allahın yarattığı bir canlı olduğunu unutmayın. Bir hayat kurtarmak için gerekirse o günlük harcamanızdan kesebilirsiniz.
Bir haftalık kedi yavrusu sıcak tutulmalı ve 3-4 saatte bir mama verilmeldir.
Yanlış bilinen bir şeyi düzelteyim otobur bir hayvanın sütü etobur bir hayvana yetersiz gelir.Bu yavrular için yapılması gereken (yani bir hayat kurtarmak sizin için gerçekten önemliyse) anne sütünün yerine geçen toz mamalarla beslenmesi ve her mama sonrası sıvı yağla ıslatılmış bir pamukla kasıklarından kuyruğa doğru uyarılması taki çiş ve kaka yapana kadar.
Mamanın sıcaklığı vücut ısısında olmalı unutmayın anne memesinden çıkan süt oda ısısında değil.
Yazı geneledir kimse üzerine alınmasın.
özgürce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Yaz

Bookmarks

Etiketler
beslenmesi!, haftalik, kedinin

Konu Araçları
Mod Seç