Balık Türleri icinde Deniz Atı (: konusu , Hippocampus reidi (Uzun Burun Deniz Atı) Boy: 14-16 cm. Köken: atlantik Okyanusu Isı: 23-27˚ C Tank Tipi: En az 120 lt Yem: Amfipod, karides, su piresi, donmuş yemler. Özel Gereksinim: ...
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#1 |
|
|
Hippocampus reidi (Uzun Burun Deniz Atı)
Boy: 14-16 cm. Köken: atlantik Okyanusu Isı: 23-27˚ C Tank Tipi: En az 120 lt Yem: Amfipod, karides, su piresi, donmuş yemler. Özel Gereksinim: Tutunabilecekleri plastik bitkiler,gorgonion iskeleti.Her tür canlı ile bakılamazlar,uyumlu olabilecek canlılar;gobbiosoma,karidesler,iğne balıkları, Denizatları alışılmışın dışında ürerler.Erkek deniz atları hamile kalırlar. Kuyruklarını birbirine dolayarak çiftleşirler ve döllenen yumurtalar erkekte bulunan kuluçka kesesinde 2-3 haftada olgunlaşır. Yumurtadan çıkan yavrular kendi başlarına yaşamaya başlarlar.Bu dönemde erkek deniz atı yavruları yiyebilir. -alıntı |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çok değişik hayvanlar
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Haklısın harakirist. Ben deniz atı türünün erkeklerinin hamile kaldığını öğrendiğimden beri anneliğe farklı yaklaşmışımdır. Bu olay her anneler gününde doğada yavrusunu koruyan dişi canlıları örnek vererek annelik demagojisi yapan bütün andavallara kapak gibidir
![]() Ne dedim? Andaval mı dedim? Evet, öyle dedim ![]() -Demagoji: 1) Laf cambazlığı: 2) Bir kimsenin, bir grubun duygularını kamçılayarak abartılı veya gerçek dışı sözler söyleyip onları kazanmaya çalışma, halk avcılığı. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
deniz atları malesef amasrada bn gördüğümde canlı değillerdi .. amasrada 2006 2007 yıllarında deniz kıyılarında bir çok deniz atı ölüleri buldum .. deniz analarıda aynı şekilde hepsi ölüydü .. nedenini öğrenemedim ama çok kötüydü
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ben deniz atı türünün erkeklerinin hamile kaldığını öğrendiğimden beri anneliğe farklı yaklaşmışımdır. Bu olay her anneler gününde doğada yavrusunu koruyan dişi canlıları örnek vererek annelik demagojisi yapan bütün andavallara kapak gibidir.
Yumurtadan çıkan yavrular kendi başlarına yaşamaya başlarlar.Bu dönemde erkek deniz atı yavruları yiyebilir. Sanırım "dişi" liğe karşı yan gözle bakanlar için önemli bir ayrıntı olsa gerek. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| deniz |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |